Hoe koop je de beste heftruck? 

Voor ontzettend veel bedrijven geldt dat ze op een zeker ogenblik over willen gaan tot het kopen van een zogenaamde heftruck. In het bijzonder wanneer je dit voor de eerste keer gaat doen zal je tot de vaststelling komen dat dit toch wel iets meer voeten in de aarde heeft dan je mogelijk in eerste instantie had verwacht. In het bijzonder zal je even grondig de verschillende mogelijke soorten evenals groottes van naderbij moeten bekijken voordat je tot aanschaf over gaat. Zoveel is zeker. Hoe dan ook, kan jij ook wel een beetje hulp gebruiken bij het kopen van je nieuwe heftruck? Dan zal de informatie hieronder je ongetwijfeld aardig op weg kunnen helpen.

Let op de eisen waar je heftruck aan moet voldoen

Het eerste punt dat meteen van cruciaal belang is om rekening mee te houden heeft betrekking tot de eisen waarover je beschikt met betrekking tot het kopen van een nieuwe heftruck. Wat deze eisen betreft zal je bijvoorbeeld zeker grondig rekening willen houden met de volgende zaken:

  1. De zwaarte van de last waarvan sprake is; 
  2. Hoe groot de last is en waar het zwaartepunt is gelegen; 
  3. Van welk pallettype er gebruik wordt gemaakt;
  4. De vereiste breedte van het vorkenbord; 
  5. De gangbreedte waar de rekken over beschikken;

Hou bovendien zeker ook rekening met de ondergrond bij het kopen van een vorkheftruck. Ben je bijvoorbeeld ook van plan om deze te gebruiken buiten bij het laden van de bestelwagen? In dat geval is het zeer belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Voor een zogenaamde stapelaar evenals voor een reachtruck geldt dat ze beiden helemaal niet zijn gemaakt om te rijden op bijvoorbeeld kiezelparkings. Dit is een fout welke in de praktijk absoluut niet zelden wordt gemaakt. Hier dien je dan ook bij het kopen van een heftruck zeker de nodige aandacht aan te schenken. 

Kies bij voorkeur voor een elektrische heftruck 

Er kan worden vastgesteld dat het merendeel van de bedrijven vandaag de dag over een uitgesproken voorkeur beschikken voor het aanschaffen van een elektrische heftruck. Dat is onder meer het gevolg van de interessante milieuvoordelen die eraan verbonden zijn. Het zijn echter niet alleen deze voordelen die ervoor zorgen dat de aanschaf van een dergelijk exemplaar de moeite waard kan zijn. Wat namelijk ook te denken van het feit dat deze exemplaren uitstekend zowel binnen als buiten ingezet kunnen worden? Hou er uiteraard wel rekening mee dat er bij het gebruik van elektrische heftrucks sprake is van herlaadtijden.

Let op de behoeften aan voorzetapparatuur! 

Tot slot is het bij het aanschaffen van een heftruck eveneens van cruciaal belang om rekening te houden met de mogelijke behoeften aan zogenaamde voorzetapparatuur. Het kan hierbij dan gaan om verschillende zaken zoals bijvoorbeeld:

  • Een sideshifter; 
  • Een klem;
  • Een rotator; 

Wanneer je behoefte hebt aan dergelijke voorzetapparatuur is het van cruciaal belang om te denken aan de daarvoor vereiste hydraulische voorzieningen. Besteed er bovendien ook zeker en vast altijd aandacht aan dat dergelijke voorzetapparatuur van invloed kan zijn op de hefcapaciteit. Aandacht besteden aan alle aangehaalde aandachtspunten op deze pagina is in ieder geval altijd interessant.