Kies de juiste locatie is essentieel

Zoals wijsheid altijd al heeft gezegd:locatie is alles. Inderdaad, de plaats waar je ervoor gekozen heeft om woning bouwen hangt niet alleen af ​​van jij comfort maar ook van de prijs. die umje van jij woning kunt krijgen voor wederverkoop. Als het aankomt op het vinden van de ideale plek, blader dan door de advertenties en vergeet niet om regelmatig de aanbiedingen te raadplegen van gemeentehuizen, notarissen en makelaars in jij zoekgebied.

Vind het ideale land om woning bouwen

Of je nu kiest voor een onderverdeling in plaats van een weiland om jij kleine huis te bouwen, geen keuze is beter dan een andere, zolang deze niet alleen aan jij wensen voldoet, maar ook aan uw behoeften en jij middelen. Als het echter om het land zelf gaat, zorg er dan voor dat het bebouwbaar is. Het wordt bijvoorbeeld sterk aanbevolen om een ​​geotechnisch ingenieur in te schakelen, zodat hij de ondergrond van het land dat je wilt kopen kan onderzoeken. Sommige bodems zijn van nature niet geschikt voor bouwwerkzaamheden, of maken ze zelfs duurder. Bovendien, aangezien niemand de wet mag negeren, is het aan jou om op de hoogte te zijn van de lokale bouwregels die van toepassing zijn. Wat is de maximaal toegestane hoogte? Wat zijn de te respecteren afstanden? Vergeet ook niet te controleren of het perceel dat je zo graag wilt, niet bezwaard is met erfdienstbaarheid van openbaar nut.

Ontwikkel een bouwplan

Terwijl bouwers van eengezinswoningen meestal catalogi hebben met vooraf gedefinieerde woningmodellen, kunt je zeker een architect inhuren als jij budget het toelaat. Hoe dan ook, tussen de normen die gelden voor nieuwbouw (thermische voorschriften, mogelijke voorzieningen voor mensen met beperkte mobiliteit,….) En de indeling van de kamers in het huis, moet de indeling van het plan om onberispelijk te zijn.

Droom u ervan om woning bouwen? Alleen hier, tussen de grondkeuze, die van de bouwer, de administratieve procedures en de financiering, weet u niet waar u moet beginnen?