Populaire aluminium profielen: de ronde buis 35×3 mm.

De aluminium buis 35×3 mm is een veelvoorkomende alu buis maat, voor de professionele vakman, maar zeker ook voor de handige doe-het-zelver. Een ALU buis, ook wel pijp, paal en ronde koker / kokerprofiel rond genoemd, van brut (onbehandeld) aluminium met een diameter van 35 mm en een wanddikte van 3 mm. De aluminium buis blank rond 35×3 mm bestelt u bij ons voordelig online in de door u gewenste lengte: van 10 cm tot en met 600 cm. Vul de gewenste lengte in (in cm!) en de juiste prijs is direct inzichtelijk.

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gerichte collectie aluminium buis brut. Brut aluminium wordt ook wel eens aangeduid als onbehandeld – onbewerkt – ruw – blank aluminium. Brute aluminium profielen zijn niet behandeld met een anodiseerlaag en/of coating. Onbehandeld aluminium heeft in het begin een glanzend oppervlakte, dat in de loop der tijd af zal nemen tot een dof(fer) oppervlakte.

Brut aluminium voor buiten?

Brut aluminium, onbehandeld dus, kan ook voor buiten toepassingen gebruikt worden, maar hierbij dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Een aluminium profiel, dat in contact komt met zuurstof, zal altijd een oxidelaag vormen. Dit laagje is dun, maar volledig gesloten en hecht zich stevig aan het oppervlakte van het aluminium profiel. De oxidelaag beschermt het aluminium en verhoogt de weerstand tegen corrosie. De oxidelaag is ‘zelfherstellend’ in het geval van bijv. krassen, waterbestendig en qua hardheid vergelijkbaar met glas. Deze oxidelaag zorgt tevens ook voor het ‘doffer worden’ van het oppervlakte van uw aluminium profiel.

Deze kenmerkende eigenschap van aluminium zorgt er ook voor dat blank aluminium buitenshuis gebruikt kan worden. Wel is het zo dat een aantal factoren zijn die de corrosiebestendigheid van het aluminium negatief beïnvloeden. Bekijk voor meer informatie hierover de product detailpagina van onze aluminum profielen!