Wat is een eerlijke WOZ?

Heb jij de brief al binnen met daarin de vaststelling van de waarde van je huis of verwacht je dat deze binnenkort in je brievenbus valt? Veel mensen twijfelen aan de juistheid van het bedrag en vaak is dat terecht. Daar staan de media elk jaar weer vol van. Hoe weet je nou of je een eerlijke WOZ hebt ontvangen? Het nuchtere antwoord is dat je dat pas weet als je een bezwaar indient tegen de hoogte van het bedrag. Als dat bezwaar wordt aangenomen was de eerder vastgestelde waarde te hoog en niet eerlijk. Elk jaar worden er vele bezwaren ingediend en worden er ook veel bezwaren gegrond verklaard. In dit artikel vertellen we je alles over wat je kunt doen om te ontdekken of het bedrag dat op de beschikking van de gemeente staat juist is.

WOZ vaak veel te hoog

Een eerlijke WOZ is vaak ver te zoeken. Elk jaar worden er talloze bezwaren ingediend en elk jaar worden er ook talloze bezwaren gegrond verklaard en bedragen naar beneden bijgesteld. Het loont dus de moeite om te ontdekken of jouw bedrag juist is of dat het te hoog is vastgesteld. Daarvoor zul je wel wat moeite moeten doen. Om te beginnen is het slim om het taxatierapport op te vragen waarop de waarde van jouw huis gebaseerd is. Zo weet je in ieder geval hoe het bedrag tot stand is gekomen.

Vergelijk eerlijke WOZ woningen

Als je weet hoe bedrag is samengesteld kun je de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt opzoeken om te kijken of jouw bedrag een eerlijke WOZ weergave is. Hiervoor is het handig als je wat kennis van de huizenmarkt hebt. Zo kan het best zijn dat een vergelijkbaar huis aan de buitenkant, aan de binnenkant een totaal andere marktwaarde laat zien. Het taxeren van een huis is niet voor niks een beroep op zich. Ken je een taxateur of makelaar? Vraag deze dan om eens met je mee te kijken. Ze hebben zicht op de prijzen en op de ontwikkelingen in de markt.

Schakel een expert in

Heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken en heb je ook geen makelaars of taxateurs in je vriendenkring? Dan kan het best lastig zijn om een eerlijke WOZ vast te stellen. In dat geval kan het slim zijn om een expert in te schakelen. Deze heeft verstand van zaken en kan je op een professionele manier helpen om tot een bedrag te komen dat aannemelijk is en vaak een stuk lager dan het huidige bedrag.

Gratis eerlijke WOZ

Een weet je wat het mooie is? Dat uitbesteden van een bezwaarschrift om een eerlijke WOZ te realiseren is voor jou helemaal gratis! Want als je bezwaarschrift ongegrond verklaard wordt neemt de expert de gemaakte kosten voor eigen rekening. En wordt jouw bezwaar wel aangenomen, dan worden de kosten van de expert door de gemeente vergoed. Zo loop jij geen enkel risico en kan de uitslag alleen maar meevallen voor je.

Klik hier voor meer informatie.