Tips als je een houten eettafel wilt aanschaffen

Het hebben van een houten eettafel is iets wat in elke eetkamer wel geplaatst is. Ben jij om deze reden op zoek naar een houten eettafel? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina door te nemen en om niet verder te zoeken. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij een aantal handige tips die jij in de praktijk kunt toepassen om ervoor te zorgen dat jij direct de juiste eettafel aanschaft. Het is immers enorm zonde als je een eettafel aanschaft die achteraf niet aan je verwachtingen voldoet.

Denk aan het aantal personen voor een houten eettafel

Het eerste waar je rekening mee dient te houden als je naar een houten eettafel gaat kijken, is het aantal personen dat je nodig hebt die regelmatig aan de tafel zitten. Heb jij namelijk een te kleine tafel, dan zul je merken dat dit op de lange termijn tot irritaties gaat wekken en dat wil je voorkomen. In beginsel is het aan te raden om twee personen boven op je huidige gezin te tellen zodat je zeker weet dat je altijd voldoende plaats hebt om lekker te kunnen eten. Niets is zo vervelend als je visite krijgt, maar je moet op de bank in de woonkamer het eten opeten.

De vorm van een tafel

Als jij uiteindelijk het aantal personen inzichtelijk hebt, is het vervolgens taak om de juiste vorm van een tafel te kiezen. Over het algemeen wordt er gekozen tussen een vierkante en een ronde vorm. De keuze hangt sterk af van het aantal personen en de ruimte waar je de tafel wilt gaan plaatsen. Merk jij bijvoorbeeld dat de houten eettafel in een open ruimte gezet moet worden? Of onder bijvoorbeeld een trap? Dan is het aan te raden om een ronde tafel aan te schaffen. Een vierkante tafel is dan weer een betere keuze als je een aparte eetkamer hebt. Echter, is het altijd aan te raden om advies in te winnen van een specialist zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Het type hout voor de houten eettafel

Als je voor een houten eettafel kiest, is het ook taak om naar het type hout te kijken. Hierbij is het aan te raden om voor teakhout te kiezen. Teakhout is in tegenstelling tot andere houtsoorten wel wat duurder, maar het voordeel hierbij is wel dat het langer mee gaat. Wist je bijvoorbeeld dat je deze type tafels ook kunt schuren? Hierdoor kun jij na het morsen van bijvoorbeeld rode wijn weer optimaal genieten van een nieuwe tafel.

Leuke stoelen die bij de tafel passen

Tot slot is het ook nog aan te raden om stoelen aan te schaffen die bij de rest van je woning passen en bij je houten eettafel. Heb jij hier verder geen ervaring mee? Maar wil jij er wel voor zorgen dat je een goede aankoop doet? In dat geval is het aan te raden om een specialist in te schakelen die je hierbij kan ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie en inspiratie.