Waarom isolatie vloer aanbrengen een goede keuze is

Isolatie vloer aanbrengen is een goede keuze voor als je een huiseigenaar bent. Het is een goede investering. Er zijn dan ook verschillende redenen op te noemen waarom het isoleren van een vloer belangrijk is en veel huiseigenaren hebben geen idee wat de voordelen ervan zijn. Daarom vertellen we in onze blog waarom je de vloer moet isoleren.

Isolatie vloer zorgt voor warme voetjes

De voornaamste reden om isolatie vloer aan te brengen heeft te maken met het wooncomfort. Je kunt de temperatuur nog zo hoog zetten, maar als de vloer kouder is, heb je het gevoelsmatig ook altijd koud. Je kunt ook niet zonder slippers of pantoffels over de vloer lopen. Met een vloerisolatie ben je van die problemen af. Dus je verbetert het wooncomfort en je hoeft de kachel ook niet meer op standje 5 te zetten om het aangenaam warm te hebben. En je kunt dus ook met blote voetjes over de vloer lopen. Het wordt nog fijner en beter wanneer je een goede isolatie van de vloer combineert met een vloerverwarming. De warmte wordt beter en gelijkmatiger verdeeld en je kunt direct afscheid nemen van die lelijke radiatoren. 

Besparen op je energierekening met isolatie 

Minder stoken is een voordeel, want door minder te stoken kun je ook flink wat geld besparen op je energierekening. Een hot item waar iedereen mee bezig is. Zeker gezien de energieprijzen torenhoog zijn en zelfs door het dak gaan. Dus als je wil besparen is isolatie vloer aanbrengen een stap in de goede richting. Om flink te besparen moet je niet alleen de vloer, maar ook ramen, deuren, muren, kozijnen en daken goed isoleren. En je kunt nog meer besparen wanneer je milieuvriendelijke en duurzame energie opwekt. Met behulp van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. 

Isolatie vloer is ook milieuvriendelijk

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is isolatie vloer aanbrengen ook een stap in de goede richting, want door het isoleren van de vloer hoef je dus minder te stoken. En minder stoken betekent automatisch een lagere CO²-uitstoot. Dus op dat gebied help je mee aan een beter milieu. Wil je het echt goed doen? Dan is het belangrijk om ook voor milieuvriendelijke oplossingen te kiezen om groene energie op te wekken. Denk dan aan oplossingen, zoals de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp en om elektriciteit op te wekken met behulp van zonnepanelen. Het tapwater zou je weer kunnen verwarmen met behulp van een zonneboiler.

Op andere manieren besparen en geld verdienen

Wanneer je kiest voor een isolatie vloer bespaar je geld en kun je zelfs geld verdienen. En dat vergt wat uitleg. Ten eerste zorgt een goede vloerisolatie voor een hogere waardering van je woning. Kopers zoeken naar woningen die goed geïsoleerd zijn en je kunt dus ook meer geld vragen wanneer je huis goed geïsoleerd is. Op dat vlak is het isoleren van een woning dus ook een goede investering. Daarnaast kun je door het aanbrengen van isolatiematerialen ook subsidies vanuit de overheid krijgen. Met de subsidies kun je de aanschafkosten minimaliseren of juist voor een duurdere oplossing kiezen die ook beter werkt. Last but not least kun je de investering eenvoudig terugverdienen, omdat je dus met de oplossingen ook bespaart op je energiekosten. En die besparing zorgt er uiteindelijk voor dat je jouw investering weer terugkrijgt. 

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens bodem isolatie.