Alles dat je moet weten over vloeren van coretec

coretec

Coretec is een merk dat vloeren maakt. Het noemt zichzelf de nieuwe revolutie in harde vloerbedekking. Sommige mensen noemen het zelfs een nieuwe categorie van harde vloerbedekking die eerder nog niet bestond. Het is het beste alternatief op andere populaire vloeren zoals vinyl, klikvloeren of laminaatvloeren. Waarom dat zo is? Dat ontdek je hier.

coretec

Duurzame materialen

Voor veel mensen is duurzaamheid belangrijk. Dat geldt dus ook voor de vloeren die ze in hun huis leggen. Er zijn duurzame opties, maar weinig zo duurzaam als coretec. Deze vloer is namelijk volledig gemaakt van gerecycled materiaal zoals hout, bamboe, kalksteen en vinyl. De kunststof materialen die worden gebruikt, zijn vaak hergebruikt. Dat maakt dit een duurzame optie voor iedereen die het milieu belangrijk vindt maar ook graag een mooie vloer in huis wil halen. Aan coretec zie je het namelijk niet, want het zijn nog steeds erg mooie vloeren. 

Extra geluiddempend

Niet elke vloer is even dempend. Dat geldt bijvoorbeeld voor sommige soorten laminaat. Zeker wanneer er maar een dunne ondervloer onder ligt, is het lastig om voor goede geluiddemping te zorgen. Het is om die reden dat veel mensen ervoor kiezen om coretec aan te schaffen. De backing van coretec bestaat namelijk uit een kurklaag die zorgt voor een perfecte demping van geluid. 

Zelf leggen


Vloeren van coretec kun je gewoon zelf leggen, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken. Sterker nog, dankzij het geïntegreerde kliksysteem is plaatsen makkelijker dan bij veel andere vloeren. Het is een klus waar je wel een paar mensen voor nodig hebt. Zorg dus dat je met tenminste twee maar liever drie of vier mensen bent als je de vloer gaat leggen. De vloer moet ook altijd even acclimatiseren. Dat wil zeggen dat de vloer even moet rusten, uit de verpakking in de kamer waar deze komt te liggen.