De voordelen van een waterslagdemper installeren

waterslagdemper kopen

Wanneer je de hendel van je waterkraan in een keer dicht doet en daarna een klap of gebonk door je waterleiding hoort, heb je last van waterslag. Het is een fenomeen dat voor kan komen in elk leidingsysteem waar kleppen of afsluiters worden gebruikt om de stroom van vloeistoffen of stoom te regelen. Wanneer je hier thuis last van hebt, is het niet alleen een hinderlijk geluid, de waterslag kan ook voor een hoop ellende gaan zorgen.

Een waterslagdemper kopen is de oplossing om van die hinderlijke schokgolf af te komen. Deze schokgolf wordt ook wel hydraulische schok genoemd en is herkenbaar aan de harde klap of gebonk in de waterleiding direct na het afsluiten. Door een waterslagdemper te (laten) installeren voorkom schade zoals:

waterslagdemper kopen
  • Schade aan pomp en stroomsysteem

  • Lekkages

  • Scheuren in leidingen

  • Externe materiële schade

  • Dure reparaties

Installeer een waterslagdemper om het bonzen te elimineren

Het horen van harde klappen door waterslag in de leidingen is niet alleen hinderlijk, maar kan zelfs ook de pijpverbindingen en kniekoppelingen beschadigen. Dit kan leiden tot ongewenste lekkages en reparaties. Het probleem kan hem zitten in teveel overdruk van de watertoevoerleiding. Een waterslagdemper kopen is voor huiseigenaren de oplossing om waterslag definitief te elimineren waar je niet direct een professional bij nodig hebt.

Waterslagdempers zijn voorzien van met lucht gevulde cilinders die de schok van een plotselinge toename van de waterdruk absorberen wanneer een kraan of klep wordt afgesloten. De meeste waterslagdempers die verkrijgbaar zijn, zijn door hun schroefconnectoren eenvoudig te installeren tussen de watertoevoer en afsluitklep(kraan). Het is wel verstandig om er twee te installeren, op de koud en warmwatertoevoer.

Identificeer de oorzaak

Vaak wanneer er meerdere apparaten gebruik maken van een watertoevoer is het belangrijk om zorgvuldig te bepalen welke de veroorzaker zou kunnen zijn. Wasmachines, vaatwassers, water dispensers voor koelkasten en ijsblokjes machines zitten allemaal aangesloten op de waterleiding. Al deze apparaten hebben magneetventielen waardoor de watertoevoer direct wordt afgesloten.

Het direct afsluiten kan een enorme schok veroorzaken, wat niet ten gunste komt van de waterleiding. Als dan bijv. de wasmachine de boosdoener is, ga dan een waterslagdemper kopen in de vorm van eenvoudige opschroef apparaat. Een simpele montage op het kraan-tapeinde waar de wasmachine slang op aangesloten zit en je bent van die klapperende waterleiding af.