Een decoupeerzaag nodig? Houd rekening met deze aspecten

decoupeerzagen

Een decoupeerzaag is een zaag die voor je voor een groot aantal zaagklussen kunt inzetten. Als je zo’n flexibel inzetbare zaag wilt aanschaffen, dan weet je misschien niet precies waar je op moet letten. Daarom beschrijven we hieronder drie aspecten om rekening mee te houden bij het kopen van decoupeerzagen.

decoupeerzagen

Vermogen

De verschillende decoupeerzagen die je in je zoektocht zult tegenkomen kunnen verschillende kwaliteiten hebben wat betreft hun vermogen. Evenwel is een vermogen van 400 Watt redelijk gangbaar. Voor de meeste doordeweekse zaagklussen moet dit ook voldoende zijn. Ga je echter eens in dikke platen van metaal zagen, dan kun je beter voor minimaal 600 Watt aan vermogen gaan.

Toerental in te stellen?

Een aantal varianten decoupeerzagen hebben een functie waarmee je zelf het gewenste toerental in kunt stellen. Het kan zinvol zijn om voor een zaag met deze functie te kiezen. Dit geldt vooral als je van plan bent in verschillende soorten materiaal te gaan zagen. Bij elke materiaalsoort heb je immers een ander (maximaal) toerental nodig. Goed om te weten is dat zagen met een te hoog toerental niet wenselijk is.

Kabel of accu

Tenslotte zul je moeten kiezen voor een decoupeerzaag op stroom of een die werkt met een accu. Algemeen wordt erkend dat een zaag met een accu gebruiksvriendelijker is in de bediening. Daarentegen hebben zagen die op stroom werken meestal een hoger vermogen. Het hangt dus mede van je zaagklussen af welke optie de beste is.