Ontdek alles over de voordelen van planten in huis

Planten zijn al een tijdje helemaal hip. Scroll even door Instagram of Pinterest en je ziet interieurs vol met prachtige planten. Een uitbundige gatenplant, naast een binnenboom in combinatie met kleine vetplanten, het kan allemaal en het is allemaal prachtig. En er is een reden waarom iedereen zo geobsedeerd is door groen in huis. Natuurlijk is het enorm fijn voor het oog, zoveel groene vrienden om je heen. Maar misschien nog wel belangrijker: kamerplanten zijn goed voor je gezondheid! In deze blog geef ik je wat meer informatie over hoe kamerplanten ons leven dagelijks verbeteren. Van interieur tot gezondheid. 

Frisse lucht, net het regenwoud

Het gelukkige gevoel wanneer je in de natuur bent of bent geweest. Je kan je beter concentreren, ademt beter en je bent gewoon overall happy. Dit komt door de voordelen van de natuur.Planten doen in principe het tegenovergestelde van wat wij doen, ze nemen carbon dioxide op, en geven zuurstof af. Buiten het feit dat planten de lucht verfrissen, hebben kamerplanten zelfs de kracht om de lucht vrij te maken van schadelijke stoffen binnenshuis, luchtzuiverend dus. Het vermogen van de plant om lucht te zuiveren hangt af van de grootte van de plant, de grootte van de binnenruimte en de hoeveelheid aanwezige giftige stoffen. Het gaat hier meestal om vluchtige organische stoffen, zoals aceton en benzeen. 

Productiviteit door het dak 

Goed, kamerplanten kunnen dus luchtzuiverend zijn, maar is dat het enige? Zeker niet! Verschillende studies hebben aangetoond dat werknemers een hersen impuls krijgen van planten. Werknemers die planten in hun werkomgeving hebben zijn gemiddeld 15% productiever zijn dan werknemers die hun werkdag zonder planten moeten doorbrengen. Een kantoor zonder planten is al vrij troosteloos om mee te beginnen, maar de werknemers zullen dus ook echt minder (goed) werk verrichten. 

Je ziet een beetje groen

Hoewel planten in vele vormen, kleuren en humeuren kunnen komen, zijn de meeste groen. En je kan het misschien al raden; groen heeft een positief effect op ons. Bij het zien van de kleur groen zullen wij ons kalmer en relaxter voelen. Tevens vermindert het stress, en boost het je overall mood. Dit goede humeur helpt ons op zijn beurt weer om creatief te zijn, en ons te kunnen focussen op taken. 

Een kleine binnentuin, die daadwerkelijk binnen is, is voor vele mensen een bron van rust, geluk en creativiteit. Of je nou in een klein appartement woont, of een penthouse met 5 badkamers, het toevoegen van planten aan je huis zal een positieve invloed hebben op je gezondheid en je algemene geluksgevoel. Dus wacht niet langer met het kopen van een paradijsvogelplant, dracaena compacta of aloe vera en haal ze in huis.