Op kamers gaan

Ben jij student en ga je binnenkort op kamers wonen? Of ben jij een ouder waarvan de dochter of zoon het huis uitgaat? In beide gevallen is het natuurlijk leuk om na te denken over de inrichting van de nieuwe kamer. Helaas hebben studenten vaak te maken met een kleine woonruimte, maar dit betekent niet dat het niet hartstikke mooi ingericht kan worden. Ontdek snel hoe je een studentenkamer mooi kan inrichten zonder er al te veel geld voor uit te hoeven geven. 

Knus hoekje 

Ben jij iemand die graag veel ruimte heeft tijdens het slapen? Dan wil je natuurlijk een tweepersoonsbed in je studentenkamer. Dit neemt alleen flink wat ruimte in beslag en daarom is er vaak geen plaats meer voor een ander knus hoekje. Toch is er een oplossing. Er zijn verschillende uitschuifbedden te krijgen in woonwinkels. In de nacht kun je deze uitschuiven naar een tweepersoonsbed, maar overdag kan je het bed in elkaar schuiven. Dan heb je meer plaats en kun je van het bed een knus hoekje maken. Koop wat kussens en een mooi dekentje en je hebt een gezellige rustplek in jouw studentenkamer. 

Lichtjes muur met foto’s

In een studentenkamer wil je natuurlijk niet slapen tussen vier saaie muren. Vrolijk ze daarom op met een persoonlijke touch. Hoe dan precies? Eerst ga je op zoek naar een lichtjes gordijn. Dit zijn allemaal slingers met (kerst)lichtjes die dienen als een soort lichtgordijn. Niet alleen zorgt het voor de nodige verlichting, het brengt ook sfeer met zich mee. Zorg ervoor dat je de maat uitkiest die past bij jouw muurafmetingen. Heb je het lichtjesgordijn eenmaal hangen, dan is het de hoogste tijd op foto’s af te drukken. De foto’s kun je namelijk leuk hangen aan de verschillende lichtslingers. Zo is je muur allesbehalve saai en word je continu herinnerd aan mooie momenten van de afgelopen jaren samen met vrienden en familie. 

Denk slim, woon slim

In een studentenkamer moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Wees gerust, want met een beetje denkwerk kun je de kamer op een handige manier inrichten. Op het internet zijn er namelijk veel producten te koop die bedoeld zijn voor kleinere woonruimtes. Zo kun je online een kleine keukenmachine vinden. Ideaal voor wanneer je culinair wilt doen in jouw studentenhuis. Ook kun je een kleine wasdroger aanschaffen. Zo wordt een droogrek dat veel ruimte in beslag neemt overbodig. Handig toch?