Zo kun je een houten vloer op originele wijze combineren

Houten Vloer

De houten vloer; een type vloer dat al sinds jaar en dag populair is. Geen wonder, want hout past in elk type huis en gaat bij goed onderhoud lang mee. Het is echter ook duur, en je zit er lang aan vast. Zomaar een nieuwe vloer leggen doe je immers niet zomaar elke dag. Gelukkig kun je veel kanten op met hout, want je kunt het zo combineren dat je allerlei woonstijlen complimenteert. Als je dan eens iets anders in huis wil, hoef je niet gelijk een nieuwe vloer te leggen.

Houten Vloer

Bohemian en vintage

Bohemian vintage is een stijl die zich kenmerkt door veel zachte kleuren, hippie-achtige elementen, oude meubels, veel hout en oude materialen. Vintage betekent dat iets tenminste 25 jaar oud is en bohemian is een stijl die zich kenmerkt door natuurlijke materialen en veel prullen, zoals sommigen het noemen. Een bohemian vintage interieur is kleurrijk en druk. Je kunt het dan lekker rustig houden met die neutrale houten vloer. Een lak kan ervoor zorgen dat de vloer net iets donkerder of lichter uitvalt en die neutrale ondergrond is waar je zo naar verlangt.

Hout en modern

Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar een houten vloer combineert ook heel goed met een modern interieur. Modern kenmerkt zich door strak design, effen kleuren – vaak zwart, wit en grijs – en weinig onnodige accessoires. Hout kan daar goed bij, zeker wanneer je kiest voor een donkerdere lak of een kleur zodat de nerven van het hout minder zichtbaar zijn. Dan kun je hout ineens met alles combineren.

Scandinavisch

Wil je graag dicht bij de originele staat van het hout blijven, en je vloer dus niet bewerken? Dan is die vloer perfect te combineren met de Scandinavische stijl, een woonstijl die zich kenmerkt door zachte kleuren, veel natuurlijke materialen en dus ook veel hout. Scandinavisch wordt dankzij de neutrale uitstraling ook toegepast in veel hotels.