Bescherm uw tuin met biobestrijding

Een tuin die rijkelijk is gevuld met allerlei planten, bloemen en struiken is heerlijk om van te genieten. Tegelijkertijd vormt het natuurlijk ook een uitnodiging voor allerlei insecten en die kunnen uw tuin aantasten. Insecten zijn op zich natuurlijk belangrijk voor het ecosysteem, maar als ze teveel schade aanrichten aan uw tuin is dat ontzettend zonde, maar geen nood.

Er zijn vandaag de dag heel veel effectieve middelen in biologische bestrijding om schade tegen te gaan. Dit is de beste oplossing die verkrijgbaar is, want waar u ongetwijfeld al snel denkt aan een chemische bestrijding van het ongedierte, is dat onnodig. Met een biologische bestrijding kunt u namelijk hetzelfde resultaat bereiken zonder schade aan te richten en dat leggen we u graag uit.

Het verschil tussen chemisch en biologisch

Met chemische middelen kunt u het ongedierte uitstekend bestrijden, maar voor een goede leefbaarheid van de tuin zijn insecten noodzakelijk. Enerzijds kunnen ze inderdaad schade aanrichten, anderzijds houden ze uw tuin gezond en dus is de balans daartussen vinden erg belangrijk.

Met een chemische bestrijding kunt u die balans niet vinden, maar met een biologische bestrijding wel. Door de juiste middelen in te zetten kunt u een evenwicht creëren tussen het ongedierte en de organismen die juist wel nuttig zijn. Dit omdat het ongedierte meer specifiek wordt aangepakt met de middelen die voor handen zijn. Hierdoor zal uw tuin geen schade oplopen terwijl het wel gezond blijft.

En dat is natuurlijk per definitie beter dan een chemisch middel inzetten, want van chemicaliën zal ook een plant niet veel beter worden.

Pak spint effectief aan

Een van de veelvoorkomende zogeheten ‘plaaginsecten’ is Spint. Dit soort mijten nestelt zich in sierplanten en diverse groente- en fruitgewassen, om zich aan de sappen te voeden. Het gevolg kan zijn dat de spint zich snel zal vermenigvuldigen en met draden over de planten verplaatst, waardoor er allemaal lijntjes ontstaan. Ook heeft het een effect op de planten, die als het ware leeggehaald worden.

Een klein beetje spint lijkt misschien niet erg, maar bij een snelle vermenigvuldiging kan de schade behoorlijk groot worden. Het is zonde als uw sierplanten in uw tuin er onder te lijden hebben, net zoals de gewassen die bijvoorbeeld in uw moestuin staan. Spint voorkomen is dus vrij belangrijk en daarvoor zijn verschillende middelen in het kader van biologische bestrijding verkrijgbaar.

Maar ook voor alle andere insecten en ongedierte die zich aan uw tuin of gewassen kunnen voeden. Met Biobstrijding kunt u dat tegengaan. En dat op een verantwoorde biologische manier.