De Thuja Smaragd: een ideale haagplant

Thuja Smaragd

Je hebt nog niet eerder je verdiept in de verschillende planten en haagplanten voor je tuin? Dan bestaat de kans dat je de naam Thuja Smaragd ook nog niet eerder hebt gehoord. De Thuja Smaragd is een zeer veelzijdige plant die in Nederland tegenwoordig onder andere als haagplant wordt gebruikt. Dat betekent dat mensen hiermee een soort barrière in de tuin maken zoals je normaal met een schutting zou doen, maar dan met een plant. Veel mensen vinden dat dit mooier staat en kiezen daarom voor planten in plaats van hout of kunststof voor die afscheiding.

Over de Thuja Smaragd

De Thuja Smaragd is een haagplant die steeds meer mensen weten te vinden. Het is dan ook een haagplant met veel voordelen:

  • hij is zeer winterhard en kan dus goed overleven in ons klimaat
  • veel soorten hoef je maar eens per jaar te snoeien
  • hij groeit in alle soorten bodems
  • de plant groeit snel en je haag zal dus ook snel dicht zitten
Thuja Smaragd

De bodemsoort

Voor het planten van bomen of planten is het goed om te realiseren dat de kwaliteit van de bodem nogal veel uitmaakt. Het kan zijn dat de grond zanderig en droog is in de tuin. Of misschien is deze juist een beetje moerasachtig en vochtig. Een plant moet daar wel tegen kunnen. Vrijwel elke plantensoort heeft een voorkeur voor een van de verschillende soorten bodems. De Thuja groeit echter in allerlei soorten bodems, of het nu gaat om leem, kleiachtige of zandbodem. Zelfs fikse droogte kan deze plant nog overleven. Daarom is hij ook zo populair: onze zomers worden immers steeds heter.