4 redenen waarom een geitenhuid een eyecatcher is in jouw huis

Terwijl je bezig bent met de inrichting van je huis, weeg je alsmaar af of dat ene item mooi past in de interieurstijl en of je ergens een geschikte plek kunt vinden. Of je nu net verhuisd bent en van nul af aan de inrichting gaat verzorgen, of dat je eigenlijk altijd wel iets aanpast in je interieur. Waar let jij op wanneer je je woning gaat inrichten of wanneer je weer een mooie accessoire op de kop weet te tikken? 

In deze blog zetten we een heel bijzonder woonaccessoire in het licht. Misschien niet een erg voor de hand liggend product, maar absoluut een must have. Lees hier waarom de geitenhuid een eyecatcher is in jouw huis.   

Reden 1: warme kleuren 

Leg je een geitenhuid op de vloer in de zithoek, dan voegt dat enorm veel warmte toe. De over het algemeen donkere kleuren stralen een mooie warmte uit die in de koude wintermaanden prachtig tot hun recht komen. Koop je een echte geitenhuid, dan kun je er zeker van zijn dat het kleurenpalet uniek is. Er is geen tweede van en dat geeft de warmte tinten van huid net iets extra’s. De kleuren op zichzelf maken dat de geitenhuid een eyecatcher is in jouw huis

Reden 2: natuurlijk materiaal 

Als je van natuurlijke materialen houdt, dan is de geitenhuid een heel goede aankoop. Ga je voor een echt exemplaar, dan heb je een geitenhuid van 100% natuurlijk materiaal. Niet alleen zie je dat terug in de kwaliteit van de huid, maar ook in de uitstraling. De warme kleuren die al werden genoemd komen erg mooi uit, evenals de tekeningen op de geitenhuid. Er is geen sprake van synthetische stoffen of kunstmatige kleuren, wat maakt dat de huid als vanzelf prachtig opgaat in het interieur. Zeker als die bestaat uit andere natuurlijke items en materialen, zoals: 

  • Een echt houten vloer die door de noesten en nerven prachtig getekend is. 
  • Hout in het meubilair en in accessoires. Denk aan prachtige vondsten die je zelf uit het bos hebt meegenomen. 
  • Wol die terugkomt in de kussens en in plaids. Wat dacht je bijvoorbeeld van een IJslandse schapenvacht over de rugleuning van je bank? 

Reden 3: zacht en sfeervol 

De warme kleuren en het natuurlijke materiaal dragen enorm bij aan de sfeervolle uitstraling die de geitenhuid met zich meebrengt. Daarbij komt bovendien dat het materiaal erg zacht aanvoelt. De geitenhuid is niet alleen een eyecatcher in je huis, maar nodigt ook uit. Ligt de huid bijvoorbeeld voor de open haard, dan neem je daar heerlijk plaats met een wijntje en fijne muziek. Je avond is compleet. 

Reden 4: opvallend en net even wat anders 

Anders dan een ‘standaard’ vloerkleed -die overigens ook terug moet komen in je interieur- is de geitenhuid een opvallend item. Net even wat anders en daarom een echte eyecatcher. Vanwege de prachtige uitstraling raak je er niet zomaar op uitgekeken. Vooral is het een accessoire die je niet overal tegenkomt. Het heeft een vervreemdend effect en dat maakt het zo interessant om zo’n prachtig item te kopen. 

Waar geef jij de opvallende geitenhuid een mooie plek? 

Heb je al een plekje gereserveerd in jouw interieur? Of ben je nog aan het bepalen hoe je de boel gaat herindelen? In ieder geval is de geitenhuid een echte ey