Badkamer make-over met een klein budget

Krijg een nieuwe look en blijf binnen je budget. Als je je ontwerp plant, slim winkelt en wat zweet vermogen investeert, kun je een badkamerrenovatie van 25.000 euro hebben voor een fractie van de prijs. Geloof je ons niet dat je badkamers met een klein budget kunt renoveren? Dan lees je in dit artikel meer over tips die je kan gebruiken om de make-over van jouw badkamer op een klein budget te gaan doen!

Vervang de radiator

Een van de meest simpele manieren om je badkamer er nieuw uit te laten zien is door een nieuwe radiator te kopen. Oude radiatoren vergelen en tegenwoordig kan je gemakkelijk een handdoekenrek combineren met een handdoekradiator. Aan deze radiator kan je je handdoeken ophangen, zodat deze drogen of opwarmen. Ga naar www.radiatorendiscounter.nl voor meer opties.

Ga groots met de kraan

De gootsteenkraan is een item waar je prima aan kunt uitgeven (het wordt zelfs aanbevolen!). Je wilt dat jouw kraan lang meegaat en er goed uitziet. Een manier om de kwaliteit van de kraan te beoordelen, is op basis van het gewicht. Zwaardere zijn beter – ze zijn van massief metaal. Koop voor optimale duurzaamheid een armatuur dat een keramische schijf klep gebruikt (dit staat op de verpakking) in plaats van rubberen ringen (de ringen slijten). En zorg ervoor dat je een kraan koopt die past bij het gatenpatroon in je gootsteen.

Lijst de spiegel in en verlicht hem aan de zijkant

Een tegel- of houten frame voegt stijl toe aan een gewone spiegel. Elke tegel zal werken. Breng de tegel aan op de muur met behulp van mastieklijm. Plak de spiegel af en gebruik ongeschuurde voege  om krassen op de spiegel te voorkomen. Je kunt ook een houten spiegellijst kopen bij een lijstenmakerij, of houten lijstwerk kopen met een sponning in de achterkant en je eigen lijst bouwen. Verf of beits het frame voordat je het installeert. Een derde optie is het spiegelkader systee. Lichten die aan beide zijden van een spiegel worden geplaatst geven je een betere verlichting dan bovenlichten. Licht dat van weerszijden wordt geworpen, elimineert schaduwen op je gezicht. En twee lichten die in de spiegel worden weerspiegeld, kunnen de hele kamer opvrolijken.