De tegels met houtlook van Totaaltegel als beste alternatief voor laminaat

Houten vloer

Het is bizar hoeveel mensen laminaat of kliklaminaat in hun huis hebben liggen. Hout heeft toch nog steeds voor veel mensen de voorkeur. De tegels met houtlook van Totaaltegel bieden echter een zeer goed alternatief. De voordelen van deze tegels zijn:

  • De prijs. Vaak zijn de tegels goedkoper dan parket
  • Het onderhoud. Tegels zijn veel makkelijker schoon te maken
  • De duurzaamheid. Tegels gaan vaak langer mee omdat ze meer kunnen hebben
Totaaltegel

Wat zijn houtlook tegels?

Als we het hebben over houtlook tegels dan bedoelen we machinaal vervaardigde tegels die worden geproduceerd in verschillende afmetingen. Ze worden doorgaans gemaakt van klei en andere organische minerale grondstoffen. op hoge temperatuur worden deze gebakken en geperst tot een tegel. 

Een andere naam voor deze tegels met houtlook van Totaaltegel, is keramisch parket. Dat betekent in principe hetzelfde. Een groot voordeel van deze houtlook tegels is dat ze erg lang meegaan en goed zijn schoon te maken. Een parketvloer of laminaat is absoluut prachtig, maar heeft als groot nadeel het onderhoud en de kwetsbaarheid. Krassen, beschadigingen en vlekken zijn snel gemaakt. Bovendien zie je ze vaak goed zitten. Dat is erg zonde en zorgt er bovendien voor dat je de vloer relatief snel weer moet vervangen. Met houtlook tegels hoeft dit niet. 

houten vloer leggen

Afmetingen

Nog een voordeel van de tegels is dat ze in eindeloos veel afmetingen te maken zijn. Er zit dus altijd wel iets tussen dat bij jou past.