De ultieme gids voor staande lampen in 2020.

We weten allemaal dat het kiezen van het juiste interieur een hele klus kan zijn. Het is hetzelfde met verlichting. Lampenhuis helpt je graag met vinden van de perfecte verlichting. Er zijn zoveel lampen – welke kies je? Als je met hetzelfde probleem worstelt, strijd dan niet meer! In deze gids hebben we alle informatie verzameld die je over vloerlampen moet weten. We hopen dat deze gids het je zoveel gemakkelijker zal maken om jouw droomverlichting te kiezen en de ruimte jouw eigen te maken.

Er zijn verschillende soorten vloerlampen en hier gaan we ze allemaal behandelen.

Staande Lamp

Dit is het meest voorkomende type vloerlamp. Het staat op een lange paal en kan bovenop verschillende tinten en schaduwmateriaal hebben. Het is perfect om je licht naar boven te richten en je hele ruimte te verlichten.

Statief

Een statief is een lamp die op drie poten staat. Toegegeven, deze term wordt vaker gebruikt in de fotografie- of filmindustrie, maar ach! Statieflampen zijn superglad. Ze zijn erg populair bij moderne ontwerpen uit het midden van de vorige eeuw en hun voordeel is dat ze veel lichter en gemakkelijker te verplaatsen zijn. Statieflampen zijn veelzijdig inzetbaar, je kunt ze voor elke ruimte gebruiken.

Arc vloerlamp

Dit is een van de meest stijlvolle staande lampen die er zijn. Boog- of boogvormige staande lampen hebben een lange boogachtige arm die perfect is om naast banken en leeshoeken te plaatsen. Ze richten hun licht meestal ook naar beneden, zodat ze geweldig zijn om een ​​specifiek deel van uw kamer te verlichten. Ze geven die speciale sfeer aan uw woonkamer, slaapkamer of een gezellige leeshoek.

Zwenkarmlamp

Maar wat als je jouw leeslamp wilt aanpassen? Dit is de reden waarom slimme mensen die ons zijn voorgegaan de zwenkarm-vloerlamp hebben uitgevonden. Het is een lamp met een zwaaiende arm die u kunt aanpassen aan uw lengte of vorm. Deze jongens hebben meestal een meer boerderij- of rustieke uitstraling. Je kunt zelfs enkele industrieel ogende exemplaren vinden. Lampenhuis heeft diverse industriële armaturen.

Tafellamp

Niet te verwarren met een bureaulamp, de tafellamp is een vloerlamp met een tafelblad eraan. Ze zijn buitengewoon handig, vooral als ze een draadloze oplaadfunctie hebben. Je kunt ze in je woonkamer naast je bank zetten, of in de slaapkamer gebruiken als nachtkastje.