Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek rente

aflossingsvrije hypotheek rente

Als je van plan bent om binnenkort te gaan verhuizen of een nieuwe woning aan te schaffen, dan is de kans groot dat je een hypotheek nodig hebt. Een hypotheek is een grote lening waarmee je een gedeelte van jouw nieuwe woning kunt financieren. Echter, er zijn verschillende manieren om dit te kunnen doen. Zo kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een aflossingsvrije hypotheek rente. Voor veel mensen biedt dit erg veel voordelen. Dit komt voornamelijk doordat de maandelijkse kosten redelijk laag zijn. 

aflossingsvrije hypotheek rente

De looptijd van deze hypotheek

Ben je van plan om binnenkort eens te kijken naar de hypotheek die het best bij jouw situatie past? Dan is het verstandig om eense kijken naar de aflossingsvrije hypotheek rente. Echter, houdt er wel rekening mee dat deze hypotheek in veel gevallen een looptijd heeft van 30 jaar. Na deze 30 jaar betaal je de gehele hypotheeksom in één keer terug. Het voordeel hiervan is dat je maandelijkse lasten ontzettend laag zijn doordat je enkel en alleen de rente betaald. 

aflossingsvrije hypotheek rente

Is een aflossingsvrije hypotheek rente nu nog steeds relevant?

Voorheen werd er gigantisch veel gebruik gemaakt van de aflossingsvrije hypotheek rente. Echter, in het jaar 2013 zijn de regels iets veranderd, je kunt de hypotheekrente niet meer aftrekken van de belasting. Door de verandering van deze regels kiezen steeds minder mensen voor een aflossingsvrije hypotheek. Het is immers alleen nog interessant voor mensen die op dit moment al een hypotheek hebben. Daarentegen is het niet meer interessant voor starters.