Hippe palm kamerplanten zijn een mooie aanvulling op je interieur

Weet je nog hoe suf je je moeder altijd vond als ze weer met d'r gietertje door de woonkamer liep en de planten ging verzorgen? Hoe jij toen dacht "als ik later op mezelf ga, ga ik voor kunst"! Ja, die tijden zijn wel geweest. We zijn er inmiddels achter dat kunstplanten werkelijk NIKS doen voor je interieur. Hoe mooi ze ook zijn, je ziet altijd dat het hier om nep planten gaat. Je kunt beter gaan voor hippe kamerplanten zoals een palm kamerplant en deze goed verzorgen. Met je gietertje. Je moeder zal trots op je zijn! Ook een slaapkamer plant mag natuurlijk niet ontbreken. Wist je dat deze zelfs kan helpen tegen het snurken (van je partner, jij snurkt niet)?

Wat zijn nu hippe kamerplanten?

Als ik aan hippe kamerplanten denk, dan denk ik vooral aan de Monstera Deliciosa. Je hebt vast wel gehoord van de gatenplant, Monstera Deliciosa is de fancy naam. Deze gatenplant is gemakkelijk te verzorgen en doet het in iedere omgeving goed. Nou ja, je moet wel af en toe met je gietertje wat water geven en bij tijd en wijle de gordijnen even open doen voor wat vers daglicht, maar verder eist deze plant niet zoveel. Wil je er nog een plant bij? Ga dan voor een van de mooie Philodendron soorten. Een gemakkelijke plant met grote bladeren.

Kies er een hippe pot bij

Hippe kamerplanten worden pas écht hip als ze ook nog eens in een hippe pot staan. Het kan zijn dat je voor retro gaat en de oude plantenpotten van je oma wilt hergebruiken, maar het kan ook zijn dat je voor nieuwe potten wilt gaan. En dan heb ik goed nieuws voor je: op de site waar je je planten bestelt, bestel je er net zo gemakkelijk een mooie pot bij. Je hoeft dan zelf niet op zoek naar de juiste potmaat. Maak gewoon gebruik van de suggesties die gegeven worden.

Geef je planten tijdig water

Heb je een agenda? Zet dan iedere week een plantencheck op een vaste tijd. Zo kun je iedere week even aan de potgrond voelen of deze nog vochtig is. Voelt deze droog aan? Dan is het tijd voor een scheutje water. Natuurlijk kun je ook wachten tot de bladeren gaan hangen, maar dan ben je misschien al te laat. Door, net als je moeder vroeger, goed voor je planten te zorgen, zorg je ook een beetje voor jezelf. Je zult merken dat je heel zen wordt van het checken van je planten!