Hoe kan je het beste een matras schoonmaken?

bed

Doordat je dagelijks gebruik maakt van jouw matras zal deze viezer zijn dan gedacht. Veel vlekken en dergelijke zie je niet met het blote oog. Maar helaas zit het er wel. Alleen rest nu nog wel de vraag hoe dat je een matras schoonmaken kan op een intensieve manier. 

Jaarlijks het matras wassen

Een matras kan je het beste jaarlijks intensief reinigen. Zorg ervoor dat je een matras hebt waar de tijk afgehaald kan worden. Gooi dit in de machine op minimaal 60 graden. Dit zorgt ervoor dat de huisstofmijt zal verdwijnen. Een keer per jaar kan je het beste soda op het matras doen. Laat dit vervolgens flink intrekken en gebruik een stofzuiger om het er weer vanaf te halen. Je hoeft hier geen water bij te gebruiken! Bakingsoda ontsmet en dood bacteriën waardoor het geen schijn van kans meer heeft.

matras schoonmaken

Door het matras geregeld schoon te maken zal je merken dat je hier langer gebruik van kunt maken. Het blijft schoon en zal ook niet voor hinder zorgen. Mocht het wel zo zijn dat het matras te vies is door kinderen die nog niet zindelijk zijn. Dan kun je gebruik maken van een onderdeken. Vaak zorgt een extra deken ervoor dat het vocht niet door kan trekken in het matras. Zit er toch een urinevlek in het matras? Maak het dan schoon met water en een vleugje azijn.