Hoe verkleint u de kans op een inbraak

U wilt zich veilig voelen in uw woning, dat is begrijpelijk. Het is dan ook erg fijn als de kans op een inbraak zo klein mogelijk is. Natuurlijk bent u nooit voor de volle 100% veilig voor een inbraak maar u kunt wel een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat u de kans op een inbraak beperkt. Inbrekers kiezen eerder voor een woning waar zij makkelijk binnen komen dan voor een woning met een uitgebreid beveiligingssysteem. Om u een stukje op weg te helpen geven we een aantal tips. Zo weet u precies wat u kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden.

Beveiliging

Goede beveiliging is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat inbrekers uw huis niet in kunnen of durven. Een huis alarm schrikt namelijk af, inbrekers zijn erg bang dat het alarm af zal gaan en dat de politie komt. Bij het kiezen van een beveiligingssysteem zijn er heel veel opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stil alarm of juist een met veel geluid. U heeft de mogelijkheid om camera’s laten plaatsen en het systeem bedienen via uw telefoon. Bekijk alle mogelijkheden zodat uw woning zo goed mogelijk wordt beveiligd. Naast een beveiligingssysteem is ook een goede deurbeveiliging noodzakelijk om inbraken te voorkomen.

Laat uw woning er bewoond uitzien

Wanneer inbrekers denken dat er mensen aanwezig zijn in een woning is de kans een stuk kleiner dat zij naar binnen gaan. Het is daarom slim om het te laten lijken of er mensen thuis zijn, vooral als u daadwerkelijk van huis bent. Dit kunt u heel simpel doen door een aantal lichten aan te laten staan. Vooral wanneer u op vakantie bent is dit een goede tip. Er zijn inbrekers die langere tijd een woning in de gaten houden om te kijken of mensen op vakantie zijn. Als u een tijdschakelaar heeft voor het licht kunt u ‘s avonds de lichten laten branden waardoor het lijkt of u gewoon thuis bent.

Sluit alles goed af

Het is heel logisch maar toch gaan veel mensen hier de fout in. De deur wordt niet op het slot gedraaid of er staat nog een raam op een kiertje. Dit soort dingen zijn precies hetgeen waar inbrekers naar zoeken. Een deur die niet op slot zit, hebben zij binnen enkele seconden open en ook via het raam zullen zij snel binnen zijn. Pas ook op met sleutels. Laat deze bijvoorbeeld niet in het slot of in het zicht liggen. Inbrekers zullen proberen om de sleutels te bemachtigen om uw woning binnen te gaan. Veel Nederlanders hebben in de tuin een extra sleutel onder een potje liggen. Probeer dit te voorkomen of alleen te doen wanneer het echt nodig is.