Hoe vind je een opkoper van een inboedel?

opkoper inboedel

opkoper inboedel

Soms moet een woning snel en efficiënt leeg. Dan kun je de complete inboedel wel stuk voor stuk verkopen maar de vraag is of je daar tijd voor hebt. Het liefste wil je dan met iemand in zee die de hele inboedel overneemt. Zo’n opkoper van een inboedel is niet altijd even goed te vinden. Met deze tips gaat het je echter toch lukken.

opkoper inboedel
Pile of brown cardboard boxes at warehouse of market. Different stuff packed in carton boxes. Moving concept. Set of cargo boxes ready for delivery.

Bepaal de waarde

Het is allereerst goed om na te denken over de waarde van de inboedel. Gaat het om spullen die echt duur zijn geweest en misschien wel nog steeds geld waard zijn? Zit er vintage of zelfs antiek tussen? Dit wordt vaak alleen maar waardevoller naarmate het ouder wordt. Of misschien gaat het juist om spullen die eigenlijk hun beste dag al wel gezien hebben en niet veel waard zijn? Denk je dat er nog mensen blij zullen zijn met de inboedel of is het echt meer afval? Of misschien kun je het toch doneren aan minder bedeelden? Bedenk goed wat je precies voor inboedel hebt en wat je er nog voor kan en wil krijgen.

opkoper inboedel

Wat is de situatie?

Daarnaast is de vraag wat je situatie is. Heb je haast met het verkopen van de inboedel? In sommige gevallen moet een woning bijvoorbeeld snel ontruimd worden omdat deze is verkocht. Als iemand komt te overlijden of naar een verzorgingstehuis verhuist dan is er vaak haast bij zo’n ontruiming. Dan kun je overwegen een partij in te schakelen die niet alleen helpt met de ontruiming maar ook voor een mooi bedrag direct de inboedel overneemt. Dat levert je dan misschien iets minder op dan wanneer je het allemaal los zou verkopen maar het scheelt je ook een hoop tijd en moeite.