Kamerplanten

Wil je lang kunnen genieten van het groen in je huis? Dan moet je natuurlijk wel weten wat de juiste verzorging is voor je kamerplanten. De ene kamerplant heeft namelijk meer verzorging nodig dan de andere. Als je bijvoorbeeld weinig thuis bent, is het handiger om een kamerplant te hebben die weinig water nodig heeft. Gelukkig is er genoeg keuze, zodat er altijd een plant is die past bij jouw voorkeuren.

De juiste lichtinval

Ben je op zoek naar kamerplanten die langer blijven leven? Houdt dan rekening met de lichtinval. Je kan een plant namelijk niet in elke willekeurig hoekje plaatsen. Het is belangrijk om te weten hoeveel licht een plant nodig heeft, de meeste planten houden namelijk wel van licht. Daarnaast zijn er ook kamerplanten die weinig licht nodig hebben. Kies bijvoorbeeld voor de Calathea, een grote plant met gestreepte bladeren. Deze plant heeft weinig licht nodig en kan een prachtplaatje vormen van groen en paarse bladeren. 

De juiste hoeveelheid water

Daarnaast moet er ook altijd rekening gehouden worden met de hoeveelheid water die een plant nodig heeft. De juiste hoeveelheid water geven, is niet gemakkelijk. Als er te veel water wordt gegeven kan de plant namelijk verdrinken en als je te weinig water geeft, dan blijft er weinig over van de plant. Een laatste tip is het af en toe schoonmaken van je plant. Misschien klinkt dit een beetje raar, maar in de natuur worden de planten ook schoongemaakt door de regen en de wind. Het is dan ook goed om af en toe met een nat doekje over de plant heen te gaan of door er met een stoffer overheen te gaan.

De mogelijkheden

Ben je er na deze tips klaar voor om kamerplanten in je interieur te zetten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Fleurdirect. Ze hebben een ruim assortiment, met meer dan 500 verschillende kamerplanten. Neem een kijkje op de website en laat je verrassen door de mogelijkheden.