Onderhoudsvrije gevelbekleding

onderhoudsvrije gevelbekleding

Een gevelbekleding is tegenwoordig erg hip. Het is dan ook niet gek dat je wellicht overweegt om zelf ook een gevelbekleding te plaatsen. Echter is het laatste waar je op zit te wachten, een grote hoeveelheid onderhoud. Om te voorkomen dat je hier tijd aan moet verspillen, is een onderhoudsvrije gevelbekleding de oplossing. 

Top kwaliteit

Verschillende materiaalsoorten

Wanneer je een mooie gevelbekleding wilt, maar je hier liever niet te veel onderhoud aan hebt, is het van belang dat je het juiste materiaal gebruikt. Zo kan in deze situatie een gevelbekleding van kunststof vele voordelen bieden. Een gevelbekleding van kunststof staat namelijk bekend om haar duurzaamheid. Doordat het materiaal tegen elk soort weer kan, zal het niet snel beschadigen. Hierdoor hoeft er minder vaak onderhoud gepleegd te worden. Echter is het ook mogelijk om de hoeveelheid onderhoud bij een houten gevelbekleding te beperken. Zo is thermowood een houtsoort die erg weinig onderhoud nodig heeft. Thermowood is namelijk minder gevoelig voor schimmels en insecten.

Groot assortiment

Materiaalsoort is smaak afhankelijk

Wanneer je graag een onderhoudsvrije gevelbekleding wilt, zijn er alsnog veel materialen mogelijk. Echter blijft het een kwestie van smaak. Zo zijn er mensen die niks anders dan hout willen. Ook voor mensen die alleen hout willen, is het mogelijk om weinig onderhoud te hebben. Wel is hout in dit geval een duur alternatief. Het is van belang dat je voorafgaand aan deze beslissing een budget vaststelt. Aan de hand hiervan kun je kijken naar welke mogelijkheden er op dit gebied allemaal zijn.