Shutters

Van oudsher zijn shutters bedoelt om een raam hermetisch af te sluiten, van het licht of van de buitenwereld. Tegenwoordig zijn shutters de trend van nu. Ze hebben nog steeds als functie op de ramen af te sluiten, maar ze zijn ook een sfeervolle blikvanger. Maar wat zijn shutters precies? Shutters zijn houten luiken met verstelbare lamellen, die met de hand bediend kunnen worden en waarbij een luik ook als geheel geopend of gesloten kan worden.

De voordelen van shutters

Naast dat shutters gezien worden als raamdecoratie, zijn ze ook isolerend. Zo houdt je in de winter de warmte binnen en kun je in de zomer je huis lekker koel houden. En dit is natuurlijk fijn om terug te zien op de energierekening. Een bijkomend voordeel van shutters is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Je hoeft er simpelweg een keer overheen te vegen met een doekje en alle stof verdwijnt. Dit is makkelijk voor stoffige ruimtes, maar ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast zijn shutters kindervriendelijk. Ze hebben geen touwtjes waar kinderen aan zouden kunnen trekken en ze zijn eenvoudig te bedienen, waardoor kinderen ook de shutters kunnen bedienen. 

Op maat gemaakt

Doordat shutters in een frame zitten verwerkt, kunnen alle shutters op maat gemaakt worden. Het raam wordt zo volledig afgesloten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de lamellen op een andere stand te zetten. Zo zorg je dat er altijd de juiste hoeveelheid licht in de ruimte komt. Verder heb je de keuze uit verschillende kleuren, zodat je altijd de juiste shutters voor jouw interieur kan vinden.

De mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van shutters op maat? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Van Eyck Shutters. Ze bieden een ruim assortiment shutters, die altijd op maat gemaakt kan worden. Zo zijn de shutters geschikt voor speciale vormen ramen en kantelramen. Daarnaast hebben ze verschillende collecties, zodat er altijd de juiste tussen zit voor jouw interieur. Neem snel een kijkje op de website en laat je verbazen met de mogelijkheden!