Waar je kunstgras restanten vandaan kunt halen

Kunstgras restanten

Kunstgras is relatief duur. Met name als je bedenkt dat het niet een leven lang meegaat, dan is het goed om te zorgen dat je het zo goedkoop mogelijk voor jezelf houdt. Je kunt dan het beste kiezen voor kunstgras restanten. Tenminste, als dat mogelijk is in jouw buitenruimte. Kunstgras restanten zijn overblijfselen van kunstgras dat op andere plekken is gelegd. Die restanten wil een leverancier natuurlijk niet weggooien. Daarom kun je die kopen.

Kunstgras restanten

Wanneer zijn restanten geschikt?

Als je een gigantische tuin hebt die je helemaal in een soort kunstgras gelegd wil hebben, dan heb je aan restanten waarschijnlijk niet genoeg. Dat is gewoon niet genoeg materiaal om een hele tuin mee te vullen. Vaak zijn restanten kleine hoeveelheden die in vreemde vormen en stroken over zijn van het leggen. Kunstgras restanten zijn vooral geschikt:

  • als je een kleine buitenruimte of balkon hebt
  • als je weinig specifieke voorkeuren hebt voor het soort gras
  • als je een buitenruimte hebt met afwijkende hoeven en vormen
  • als je een beperkt budget hebt

Zoals je ziet zijn er dus specifieke situaties waarin die restanten ideaal zijn. Even voor de duidelijkheid: er zijn speciale soorten kunstgras die geschikt zijn voor een balkon.

Kunstgras restanten

Gras op je balkon

De meeste mensen denken dat je geen gras op een balkon kun leggen omdat je immers geen aarde als ondergrond hebt. Maar het tegendeel is waar. Er zijn speciale soorten kunstgras die je gewoon op een ondergrond van hout of steen kunt leggen. Zo voelt je balkon toch een beetje als een tuin. Dat gras voelt lekker onder je tenen op warme dagen. Bovendien warmt je balkon veel minder snel op! De hitte trekt veel minder in kunstgras en het houdt ook geen warmte vast.