Wegen de kosten voor een woning beveiligen op tegen de baten?

Veel woningen zijn voorzien van een alarminstallatie die ervoor moet zorgen dat inbrekers buiten de deur gehouden worden en dat de nodige diensten worden ingeschakeld als er een poging tot inbraak wordt gedaan. Maar is het ook nodig om jouw woning te laten beveiligen? En wegen de kosten voor het beveiligen van een woning ook op tegen de baten? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel proberen we daarom zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vraag.

Waarom woning beveiligen?

Je kunt ervoor kiezen om jouw woning te laten beveiligen met behulp van een installatie door een bedrijf als Wardenburg. In de meeste gevallen wordt er een alarmsysteem geïnstalleerd dat af gaat zodra iemand ongeoorloofd jouw woning probeert binnen te komen. Een beveiligingsbedrijf voert dan een controle uit en als het noodzakelijk is wordt de politie ingeschakeld. In Nederland wordt er per dag gemiddeld 200 keer ingebroken. Dit zijn vaak inbraken die snel gebeuren en waarbij de inbreker zoveel mogelijk zaken van waarde probeert mee te nemen. Het huis wordt vaak achtergelaten in grote chaos en emotioneel gezien kun je hier ook een flinke klap van krijgen. Daarom kun je jouw woning het beste beveiligen. 

Kosten en baten

Maar het beveiligen van een woning kost natuurlijk ook geld. Als je nog nooit te maken hebt gehad met een inbraak in jouw woning en je op een plek woont waar dat (ogenschijnlijk) zelden voorkomt, kun je denken: “dat overkomt mij toch niet”. De gevolgen van een inbraak zijn vaak meer dan alleen materiele schade. Emotioneel kan het erg dichtbij komen omdat iemand in jouw woning, op jouw veilige plek, is binnen geweest. Als je dat wilt voorkomen dan zijn het aanschaffen van een alarmsysteem en het beveiligen van jouw woning zeker de moeite waard. Meer informatie over de kosten en opbrengsten van inbraakbeveiliging vind je hier.

Veiligheid

Een alarmsysteem en het beveiligen van jouw woning zorgen dus voor veiligheid. Hiermee worden de veiligheid van jouw spullen bedoeld, maar ook de veiligheid van jou als persoon. Zo kunnen jij en je gezin met een gerust hart gaan slapen in de wetenschap dat de woning goed beveiligd is.