Welke LED lampen zijn voor jouw thuis?

LED lampen komen in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste soort lampen te kiezen voor bij jouw thuis. Binnen de verzamelnaam LED lampen maken we onderscheid tussen: LED inbouwspots, LED spots, LED panelen, LED opbouwspots en LED lampen. Bij de laatste categorie hebben we het vaak over complete lampen inclusief omhulzel.

Inbouwspots zijn zoals de naam doet vermoeden een type spots die in een plafond gemonteerd kunnen worden. Hiervoor moet je wel een gaatje zagen om de gehele spot in te verwerken. Werk je liever makkelijker, dan kan je gebruik maken van opbouwspots. Deze spots hebben alleen een boorgat nodig om de kabels weg te werken en kunnen daarna gewoon geplaatst worden. Ditzelfde geld over het algemeen voor spots, alhoewel er ook andere typen spots zijn. Panelen zijn lampen met een groter oppervlakte. Dezen zijn ideaal om bijvoorbeeld grotere oppervlakten te verlichten.

Vervolgens heb je nog de complete lampen. Deze LED’s zijn al voorzien van een ophang en kunnen direct gemonteerd worden. Veel voorkomende vormen van deze complete lampen zijn spiegelverlichting en wandlampen. Wil jij ook LED’s gebruiken in jouw huis, bijvoorbeeld als spiegelverlichting of wandlamp? Koop deze LED lampen bij Euroledshop.nl; De Nr. 1 LED webshop.

LED spiegelverlichting

Dit type lampen is zeer geliefd in nieuwe badkamers. Dat is ook niet gek natuurlijk, dit type lampen is namelijk uitermate geschikt voor de badkamer. Er zijn een paar dingen die spiegelverlichting goed moet doen:

  • Het moet duidelijk licht geven op het gezicht. Het gaat immers om een geconcentreerde straal licht boven de spiegel.
  • Om dezelfde reden moet de lichtbron een breed oppervlakte hebben, een gecentreerde spot zal niet genoeg zijn.
  • De lamp in zijn geheel moet spatwater-dicht zijn. Er komt nu eenmaal wel wat vocht vrij op een badkamer, om er voor te zorgen dat de elektronica het niet begeeft moet dit waterafstotend zijn.

LED spiegelverlichting voldoet aan al deze eisen. Met een moderne brede lichtbron verlicht het alles goed en het heeft zelfs een IP44 waarde. Hiermee weet je dus zeker dat het spatwater-dicht is.

LED wandlampen

LED wandlampen zijn een unieke manier om jouw huis van buiten te verlichten. Ze hebben een modern uiterlijk en kunnen extra detail geven aan een buitenmuur. Met een IP65 waarde weet je zeker dat hij het ruwe buitenweer aankan, en hoef je je geen zorgen te maken dat ze kapot gaan.