Wil jij vloerbedekking laten plaatsen? vijf tips

Ben jij van plan om nieuwe vloerbedekking in je huis te laten plaatsen? Of ben je je huidige vloerbedekking zat en wil je iets nieuws? Het kiezen van vloerbedekking kan een lastige klus zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten vloerbedekking op de markt, dat het moeilijk kan zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw huis. Maar maak je geen zorgen, want in deze blogpost geven we je vijf tips die je kunnen helpen bij het kiezen en plaatsen van vloerbedekking.

Tip 1 Kies een goede soort vloerbedekking

Er zijn verschillende soorten vloerbedekking, zoals tapijt, vinyl, laminaat, parket en meer. Bij het kiezen van vloerbedekking dien je rekening houden met factoren zoals het doel van de kamer, het dagelijkse verkeer in de kamer, de lichtinval en de stijl van jouw huis. Als het bijvoorbeeld gaat om een ​​kinderkamer, dan is een tapijt een goede optie omdat het zacht en warm is en schokken absorbeert. Voor ruimtes met veel verkeer, zoals de hal of de keuken, is vinyl of laminaat een betere optie omdat ze makkelijk te reinigen zijn.

Tip 2 Meet de exacte metingen van de kamer

Meet de afmetingen van de kamer voordat je een beslissing neemt over hoeveel vloerbedekking je nodig hebt en hoeveel je dient te kopen. Zorg ervoor dat je de lengte en breedte van de kamer meet en neem ook hoekjes en goede delen mee in de berekening. Op deze manier voorkom je dat je te veel of te weinig materiaal koopt en kun je de kosten laag houden.

Tip 3 Bereid de ondervloer voor

Het is belangrijk om te zorgen voor een goed voorbereide ondervloer. Verwijder oude vloerbedekking, lijm en oneffenheden. Als je de ondervloer niet voorbereidt, kan dit leiden tot oneffenheden in de nieuwe vloerbedekking. Controleer ook of de ondervloer vlak en droog is voordat je begint met het installeren van de nieuwe vloerbedekking.

Tip 4 Kies een goede installatiemethode

Er zijn verschillende manieren om vloerbedekking te installeren. Sommige vloeren zijn zelfklevend, andere dienen gelijmd te worden en sommige zijn kliksystemen. Als je van plan bent om je vloerbedekking zelf te installeren, zorg er dan voor dat je een goede installatiemethode kiest. Het is belangrijk om elke stap van de installatie-aanwijzingen nauwkeurig te volgen om een ​​perfecte installatie te garanderen.

Tip 5 Laat de vakman het werk doen

Als je geen ervaring hebt met het installeren van vloerbedekking, kan het soms beter zijn om een ​​professional in te huren. Een professional kan het werk sneller en effectiever uitvoeren dan een beginnende klusser. Een vakman zorgt ook voor een perfecte installatie en kan je helpen bij het kiezen van de juiste vloerbedekking voor jouw huis.

Samenvatting 

Het kiezen van vloerbedekking voor je huis lijkt misschien moeilijk, maar met deze vijf tips is het kiezen en plaatsen van vloerbedekking eenvoudiger dan ooit. Kies de juiste soort vloerbedekking, meet de afmetingen van de kamer, bereid de ondervloer goed, kies de juiste installatiemethode en als je het niet zeker weet, laat een vakman dan het werk doen. Met deze tips weet je zeker dat je de juiste vloerbedekking kiest en dat deze perfect wordt geïnstalleerd. 

Bron: Martijn de Wit