Een vijgenboompje binnen, een klein exotisch pareltje

Heb jij tijdens je vakantie in het Zuiden die grote struiken of bomen met vijgen gezien en wil je dit ook bij jou thuis? Het kan! Je kunt zelfs een klein vijgenboompje binnen in huis plaatsen. Een vijgenboompje binnen brengt een tropische sfeer in huis, hoe klein het ook is. Alhoewel… ‘klein’ is niet altijd heel klein als het om vijgenbomen gaat. Bij de categorie kleine vijgenbomen vind je soms planten van bijna 3 meter. Een vijgenplant voor binnen kun je bijvoorbeeld in je keuken, in je woonkamer of in je zeer grote open hal kwijt. Daarom kiezen de speciaalzaken zowel kleine als grote planten uit voor binnen. Maar waarom is een vijgenboom zo populair? Wij gaan er in dit artikel even dieper op in.

De vijgenboom, een makkelijke plant

Als je leest over de verzorging van je vijgenboompje binnen, dan zie je dat een vijgenboom vrij makkelijk te houden is. Hij heeft voldoende zonlicht nodig. Op tijd water geven en bemesten en je bent klaar. Hij draagt vruchten als je hem de nodige aandacht geeft. Kies voor zoete groene of zoete donkere vijgen. In de winter verliest je vijgenplant zijn bladeren, maar ook dan is het nog een zeer decoratieve plant. De stam en takken hebben een lichte, bijna witte schors, wat zonder bladeren best nog wel artistiek overkomt. In het voorjaar krijgt hij dan terug dikke knoppen en later verschijnen de grote grove bladeren. Met andere woorden: het is een plant die wijzigt naargelang de seizoenen. Hij is nooit saai.

Je tropische tuin en exotische vruchten binnen

Samen met je vijgenboompje binnen, kun je ook nog andere vruchten kweken. Citrusvruchten, olijven of druiven kunnen eveneens binnen gekweekt worden. Misschien vind je bij je exotische plantenzaak ook nog andere soorten die je zelf kunt kweken. Zo stel jij je eigen exotische boomgaard samen en geniet je van heerlijk zelf gekweekt fruit. Breng de Zuiderse sfeer bij jou binnen in huis!