Hoeveel water heeft een sedum plant nodig?

2groendak

Als je een plat sedumdak laat aanleggen moet je natuurlijk wel weten hoeveel water de plantjes ongeveer nodig hebben. Veel mensen laten namelijk onbewust hun tuin plantjes sterven omdat ze niet goed weten hoeveel water het nodig heeft. Gelukkig hebben sedumplantjes bijna geen water nodig om te kunnen overleven. De plantjes kunnen namelijk heel erg goed water opslaan waardoor het in tijden van veel regen veel water opslaat voor de tijden dat het niet regent. Als het lange periodes droog is zoals in de laatste zomers dan is het aan te raden om tussen de 1 en 2 weken water te geven.

Zijn sedumplanten zon resistent?

Een plat sedumdak krijgt relatief veel zon binnen gedurende het jaar doordat de hele dag de zon er op staat. Maar is die zon nou wel eigenlijk goed voor de sedumplanten? De sedum plant is een plant die heel erg goed tegen de zon kan, het is zelfs goed voor de plant als het in de felle zon staat. Maar je hoeft je niet zorgen te maken als de plant in de schaduw staat want daar kan het ook prima tegen. De sedum plant heeft zon nodig om het fotosynthese proces in gang te zetten, net zoals bijna alle andere planten. De zon doet deze plant dus geen kwaad

De perfecte plant voor het Nederlands klimaat

De sedumplant is de perfecte plant voor het Nederlandse klimaat. Het is een plant die eigenlijk tegen bijna alle weersomstandigheden kan, en dat kennen wij in Nederland. De plant kan in de winter prima de kou doorstaan en in de zomer kan het prima de hitte en de droge dagen doorstaan. De plant is namelijk een best wel slimme plant, het slaat water op voor de periodes dat het weinig regent. Zo kan het makkelijk de droge warme zomers doorstaan zoals we die de laatste jaren hebben gezien. Het weer wordt steeds extremer maar deze plant kan zich daar in prima aanpassen.