Kun je zelf fruitbomen kweken in je tuin?

mooie-bomen

Het kweken van fruitbomen in uw tuin is een geweldige manier om geld te besparen en heerlijk en gezond te eten wat je niet hebt bij bijvoorbeeld een leilinde. Het geeft ook een gevoel van voldoening en trots als je de boom ziet groeien van een klein jonge boompje tot een grote, vruchtbare boom. Hier zijn enkele tips voor het kweken van uw eigen fruitbomen in uw tuin:

– Ken het klimaat van waar je woont

– Kies het juiste type fruitboom voor uw klimaat

– Overweeg om meer dan één type boom op uw land te planten

– Plant ze dicht bij elkaar voor een optimale bestuiving

Welke fruitbomen zijn makkelijk te verzorgen?

Er zijn veel verschillende soorten fruit die aan bomen groeien. Sommige bomen zijn gemakkelijker te verzorgen dan andere, maar slechts enkele mensen hebben de tijd en energie om voor een boom te zorgen. De volgende lijst helpt u beslissen welk type fruitboom het beste voor u is. Als je genoeg tijd en energie hebt, is een appelboom een goede keuze omdat ze het hele jaar door fruit produceren en minder onderhoud vergen dan andere soorten bomen. Als uw tuin echter klein is of veel schaduw heeft, is een abrikozenboom misschien meer geschikt omdat ze minder ruimte nodig hebben en niet zoveel zonlicht nodig hebben om te groeien.

Hoe onderhoud en verzorg je je eigen fruitbomen?

Een fruitboom is een investering voor de lange termijn en daar moet je goed voor zorgen net zoals bij een walnotenboom. De beste manier om voor uw fruitbomen te zorgen, is door ze regelmatig water te geven, te bemesten en te snoeien. Het is belangrijk om uw fruitboom te onderhouden om gezonde, gelukkige en productieve bomen te hebben. Onderhoud uw boom door hem regelmatig water te geven en hem te bemesten met de juiste meststof voor uw type fruitboom. Zorg voor uw boom door hem elk jaar of twee te snoeien. Dit houdt de vorm, grootte en gezondheid van de boom sterk en voorkomt dat ziekten zich verspreiden.