Uit wat voor carports kun je kiezen?

Carports zijn ideaal wanneer je geen garage hebt, maar je toch je auto graag onder een dak wilt hebben staan. Dat heeft immers verschillende voordelen, je wagen blijft dan schoon en wordt beschermd tegen vogelpoep, hagelstenen en sneeuw. Natuurlijk zou een garage ideaal zijn, dan heb je ook geen last van vorst, maar carports zijn een goed alternatief. Als jij overweegt om een dergelijke overkapping bij je huis te laten plaatsen, dan wil je natuurlijk wel weten welke verschillende opties er op dit gebied zijn. Bij Ter Huurne bieden ze verschillende modellen, zodat er ook voor jouw situatie een geschikt model is!

Waarom carports en geen garages?

We noemden hiervoor al verschillende voordelen van het onder dak plaatsen van je auto. Hij blijft droog en schoon en je hoeft in de winter geen sneeuw te verwijderen. Maar in een garage zou hij ook nog vorstvrij staan. Waarom dan kiezen voor carports in plaats van garages? Meestal kiezen mensen hiervoor omdat ze te weinig ruimte bij huis hebben voor een garage. Deze is toch wat breder dan een carport. Daarnaast is het ook zo dat garages heel massief zijn en voor geslotenheid zorgen. Als je graag gewoon langs je huis wilt kunnen blijven lopen, zonder verschillende deuren te hoeven openen, dan kom je al snel uit bij carports. Zo houd je licht en ruimte en een meer open structuur van de buitenruimte rond je huis. Ook in huis houd je zo meer licht, plaats je immers een garage naast de woning, dan is de kans groot dat deze een raam blokkeert of je moet hem achter het huis plaatsen en een stuk tuin opofferen. Carports kun je gewoon naast het huis plaatsen, terwijl er door het glazen dak geen zonlicht in jouw woning verloren gaat!

Verschillende modellen

Zoals we hiervoor al aangaven, zijn er verschillende modellen carports te onderscheiden. Bij Ter Huurne kun je kiezen uit vier verschillende modellen. Het eerste onderscheid dat je kunt maken, is dat tussen vrijstaande en tegen de muur geplaatste modellen. Daarnaast bestaat er verschil in de vorm en constructie van het dak. Hierin kan het onderscheid gemaakt worden tussen deze verschillende daktypen:

  • gebogen premium
  • éénzijdig gedragen, losstaand van gevel
  • zadeldak
  • lessenaarsdak

Alle types hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen en niet ieder model zal bij jouw woning even geschikt zijn. Wil jij de overkapping niet direct tegen het huis aan hebben of is daar geen ruimte voor? Dan is het éénzijdig gedragen model heel geschikt. Deze kan los van de woning geplaatst worden en doordat er maar aan één zijde pilaren onder staan, blijft de grond helemaal vrij. De gebogen premium carports hebben als voordeel dat ze een heel grote overspanning kunnen behalen, zonder dat er in het midden pilaren geplaatst moeten worden. Het type lessenaarsdak is een overkapping die schuin wegloopt en wordt met één kant aan een gevel geplaatst. Het zadeldak kan ook wel een puntdak genoemd worden en deze kan zowel losstaand geplaatst worden als tegen een gevel aan. Doordat Ter Huurne deze vier heel verschillende modellen carports kan leveren, kunnen ze ook jou hier zeker bij helpen!

Lees meer…