Waarom je absoluut moet kijken bij goedkope rechte keukens 

Als je gaat investeren in een nieuwe keuken dan doe je dat voor de aankomende jaren. Vaak staat een keuken minimaal tien jaar en is het dus fijn als je er ook zolang plezier van hebt. Maar dat betekent ook dat je niet snel een aanpassing zal maken als het net niet naar je zin is. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de indeling van je keuken, de kleuren en de materialen. Goedkope rechte keukens hebben vele voordelen ten opzichte van andere keukens, waaronder dat ze perfect zijn voor een klein budget. 

Welke opstellingen kan je voor je keuken kiezen? 

Eigenlijk is er geen beperking in de opstelling voor je keuken. De beste opstelling is afhankelijk van de ruimte en het gebruik van je keuken. Je kan gaan voor een rechte keuken, een L-keuken of een U-vorm, maar je kan ook kiezen voor een kookeiland, een parallel keuken of zelfs een keuken in een T-vorm. Je kan dus de opstelling kiezen die bij je keuken past, maar ook bij het gebruik van de keuken. Want een echte (hobby)kok wil vaak meer of andere elementen in zijn keuken dan iemand die alleen van een makkelijke maaltijd houdt. Op die manier kan je de keuken afstemmen op jou maar ook op de ruimte. Maar kan je geen keuze maken? Dan zijn goedkope rechte keukens altijd een goede keuze, juist omdat je ze ook eenvoudig kan uitbreiden. 

Wat zijn de voordele van goedkope rechte keukens? 

Goedkope rechte keukens hebben vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat ze geschikt zijn voor een klein budget. Voor een gemiddelde keuken ben je al snel 17.000euro kwijt en als je voor luxe gaat schiet dat al snel omhoog naar de 25.000euro. Maar heb je een kleiner budget van zo’n 5.000euro? Dan is een goedkope rechte keuken ideaal. 

Maar naast dat dit type keuken geschikt is voor een klein budget, zijn er nog meer voordelen. Hieronder staan de belangrijkste op een rijtje:

  • Ze zijn ruimtebesparend
  • Makkelijk in onderhoud
  • Efficiënte indeling
  • Overzichtelijk 
  • Gemakkelijk te installeren

Toch hoeven goedkope rechte keukens niet per se klein te zijn. Ze zijn ruimtebesparend omdat je geen lege muren bezet. Het onderhoud is makkelijk en het geeft overzicht omdat er geen hoeken zijn. En de indeling is efficiënt omdat er vaak beter wordt nagedacht over de afstand tussen de verschillende werkplekken. Maar als je een lange muur hebt van vijf meter, dan kan je over die gehele lengte een keuken plaatsen. En dan is dat absoluut geen kleine keuken. 

Het is dus een absolute aanrader om te kijken bij goedkope rechte keukens, ongeacht je budget of voorkeur. Je kan ze als basis gebruiken en later zelfs nog uitbreiden als het toch niet voldoende blijkt, maar je houdt wel de mogelijkheid om het ook zo te laten. En je kan het zowel voor een kleine keuken als grote goedkope keuken gebruiken, maar ook voor een (hobby)kok of voor iemand die niet graag kookt. Eigenlijk is dit type opstelling veelzijdig en houdt het de ruimte in je huis open.